Contact / info

Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten.

Postadres: p/a Blikhoek 15

4453 BH ‘s-Heerenhoek. (Zeeland)

Kamer van Koophandelnr: Inschrijving handelsregister: nr: 22064776 te Middelburg. Akte van oprichting en Statuten gedeponeerd te Heinkenszand bij: Notaris: Mr. C.W. Ringeling dossiernr: 4927/18013

Contact met de organisatie via: dialectpop@zeelandnet.nl

Openingstijden festival(s) : 2018.

Vrijdag   vanaf 20:00 uur. Podia: Kerk Nisse.

Zaterdag vanaf 14:00 uur. Streekproeverij. (plein Nisse)

Zaterdag vanaf 15:00 uur. Start festival met artiesten.

Zondag    vanaf 15:00 uur. Start Retro-Rock and roll dag.

Wat is het Dialectpopfestival?

Reeds langere tijd wordt er in de media, en met name ook in de popmuziek, weer aandacht besteed aan het Nederlands dialect en de Nederlandse streektaal. In de popmuziek waren het onder andere bands als Normaal, Rowen Heze De Kast en Skik welke met hun noteringen in de top 40 de aandacht opeisten voor het in de eigen taal gezongen lied. Hierbij ook niet te vergeten de vertolkers van het stadsdialect zoals onder andere Drukwerk en Andre Hazes.

Door de Stichting Nederlandse Dialecten en Streektalen wordt het belang van het behoud van dialect en streektaal als cultureel erfgoed onderkent en de stichting heeft zich derhalve ook ten doel gesteld, om met name de promotie en stimulering hiervan te (doen) bevorderen.

Vanuit dit oogpunt is het plan opgevat om een jaarlijks terugkerend dialectpopfestival te organiseren. Het is de bedoeling dat uit alle delen van Nederland bands en artiesten deelnemen welke in hun eigen streektaal of dialect zingen zodat zij de vertegenwoordigers vormen van hun streek, provincie of stad. De bedoeling is om het festival af te sluiten met twee bands welke binnen de Nederlandse popmuziek hun sporen, doormiddel van dialectpop, reeds hebben verdiend.

Om dit dialectpopfestival te kunnen realiseren is een projectplan opgesteld waarbij als onderdelen onder andere worden benoemd : selectie van de deelnemers en de promotie van het festival.

Met name ten aanzien van deze onderdelen is het voor de organisatie van groot belang om de support te krijgen van de regionale omroepen. Met name de kennis en informatie over de binnen de regio’s opererende dialectbands en muzikanten is bij deze omroepen aanwezig, evenals de mogelijkheden tot de promotie van het evenement.

Tickets

Tickets zijn te koop aan de Kassa

Voorzieningen

Voldoende en schone toiletten op het terrein.

Grote diversiteit aan eet- en drinkstands.

Toegankelijkheid gehandicapten – Wordt aan gewerkt.

Eten / drinken / Roken

Gecertificeerde horeca-ondernemers zorgen voor een uitgebreid aanbod van eten en drinken op het Dialectpop Festival Nederland. Hamburgers, frietjes, verse broodjes, etc etc.

Op het festivalterrein zijn ook verschillende drankstands aanwezig. Je kunt hier verschillende frisdranken krijgen of alcoholische dranken op vertoon van eventuele legitimatie. Het meenemen van eigen drink- of etenswaren evenals het meenemen van glas, blik en plastic flessen is verboden. Het is niet toegestaan om alcohol te nuttigen en / of in je bezit te hebben als je jonger bent dan 16 jaar.

Roken is verboden in een gesloten tenten.

Bereikbaarheid / vervoer

Auto.

Bij het Dialectpop en het festivalterrein is voldoende parkeergelegenheid.

Bezoekers dienen hun auto te parkeren in de omgeving van en op het parkeerterrein van te bereiken Volg ten alle tijden de bevelen van de politie, verkeerregelaars en parkeerwachten op.

Opstapplekken bussen:
nvt

Tijden:

Start festival,

Vrijdag vanaf 20:00 uur,

Zaterdag vanaf 14:00 uur,

Zondag vanaf 15:00 uur.

Taxi.

Opstapplaats voor bus en taxi bij het festivalterrein.

Overnachten

Hotel
Te boeken via dialectpop@zeelandnet.nl

Festivalmarkt / Streekproeverij.

Tijdens het Dialectpopfestival is er ook een festival-kunstmarkt, waar je allerlei leuke zaken kunt kopen. Tevens zijn alle provincies, regionale poporganisaties, gemeenten en culturele instellingen van Nederland uitgenodigd om zaken rondom streektaal en dialecten te presenteren.

In 2018 is er een streekproeverij toegevoegd aan het programma te weten “BORSELE PROOF”. Hier kan je streekproducten proeven en worden ze “Live cooking” ook voor u bereid. Je kan proeven en gerechtjes kopen.

Festivalreglement.

nvt. Veiligheids- en Calamiteitenplan is voor handen.

Dialectpop Festival Nederland mogelijk gemaakt door

Om een groot nieuw popfestival als Dialectpop mogelijk te maken zijn veel sponsors en vrijwilligers nodig. We willen al onze sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun steun. Kijk onder het kopje sponsoren voor een sponsoroverzicht.

We zijn nog steeds op zoek naar sponsors! Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op, via dialectpop@zeelandnet.nl

 

Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten.
e-mail: dialectpop@zeelandnet.nl 

Deze stichting heeft ten doel promotie en het verrichten van onderzoek naar de instandhouding van Nederlandse streektalen en dialecten (dialectpop) en het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door muziek te combineren met streektalen en dialecten die vallen onder de noemer kunst, cultuur en educatie. De stichting organiseert vele projecten rondom muziek met diverse combinaties van streektaal en dialect en gaat vanaf 2008 en verder onder meer een groots landelijk festival opzetten op zoek naar het nieuwe dialecttalent van het jaar.

 

 

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Contact / info

 1. hallo,

  Ik ben van plan om naar dit festival te gaan maar heb nog een vraagje, hopelijk kan ik daar antwoord op krijgen.
  De verschillende podia staan die wel op 1 terrein? het podium waar Syb van der ploeg optreed en het podium waar Surrender speelt?
  Kan ik daar op rekenen of zijn dat ”grote” afstanden…

  Groeten van,
  Rebekka Postma
  uit Arnhem

  ps. rijden er 27 december gewoon bussen naar Heinkenzand? normale dienstregeling of gaan er speciale bussen vanuit cs Goes?

 2. Aan Rebecca:

  De diverse podia staan op loopafstand van elkaar. Podium 2 en 4 (Topzaal en Sporthal) zijn zelfs in hetzelfde gebouw gevestigd. Podium 1 bevindt zich 20 meter buiten dit pand en volgens mij is podium 3 ook op een zelfde afstand opgebouwd.

  Over de busdiensten heb ik helaas geen info voor je…

  Have fun! Patrick

 3. Hallo,
  Samen met een paar maten van mij hebben wij een amerikaan.Zijn wij gratis welkom zondag 4 juli,of moeten wij ons inschrijven? Ik hoor t graag van U.Autos zijn: Pontiac gto,Chevrolet Impala 2x, Chevrolet Caprice.
  Vr Gr Coen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s