Nieuws !

De provincie Noord Brabant, bezegeld de samenwerking met het Dialectpop Festival Nederland, door een mooie financiele bijdrage. 

“Schatten van Brabant is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant i.s.m. diverse partners over de betekenis van het verleden voor nu” Wij danken de Schatten van Brabant voor de medewerking.


velder

1e weekend juli 2010.

In 2010 gaat het Dialectpop Festival Nederland definitief naar het Langoed Velder in de Gemeente Boxtel, plaats: Liempde. Hou de agenda in de gaten, Dialectpop 2010 gaat plaatsvinden op dit prachtige monumentale landgoed in de Zomer, te weten in het 1e weekend van juli.

 

 

GASTENBOEK TOEGEVOEGD AAN RECHTERZIJKANT.

In 2009 ook tickets via Paylogic en 400 Primera winkels, landelijk breed. Zie hiervoor de ticketspagina op deze website. >>>>TICKETS

ingangDFN2008

FESTIVALNIEUWS  2009

Hierbij de laatste landelijke persberichten van de organisatie over de allernieuwste festivalontwikkelingen.

KLIK HIER>>>>>PERSBERICHT DFN 2009 (1e trend)<<<<<<<

Dialectpop in Limburg en Gelderland.

De organisatie is druk bezig om in een goede samenwerking afspraken te maken met organisaties in Tiel (Sportplaza) en Roermond (Stichting Popmuziek Limburg) om een editie (indoor) te gaan organiseren in het voorjaar en najaar van 2010, maart en/of oktober en november. Dit worden dan de edities Dialectpop Gelderland en Dialectpop Limburg. blijf het volgen.

Daarnaast wordt er in Overijssel nog een geschikte locatie gezocht. Hierover later meer.

heinoos2Inschrijvingen 2009:

De eerste inschrijvingen van bands en act’s voor de nieuwe edities van het Dialectpop Festival Nederland stromen weer binnen. Dat belooft weer een hele klus te worden voor de vakjury om de leukste en beste act’s uit te gaan kiezen voor alle festivaledities van 2009.

Fotografie:

 afbeelding-138Fotografen, Patrick Broodman en Cor Daane, hebben bij de editie van 2008 geweldig hun best gedaan! Beide heren, erg bedankt voor de vele mooie foto’s die wij hebben mogen ontvangen van jullie. Grote klasse.

Veel belangstelling en lovende reacties alle bands !

publiek2Er was heel veel belangstelling voor het nieuwste festival van Nederland, en er waren lovende woorden voor de organisatie en vanuit alle hoeken van het land, met name van de bands wordt een voortzetting van het festival verwacht in eenzelfde stijl. Aan de editie van 2009, wordt al gewerkt. De afgelopen dagen hebben meer dan 5.000 mensen de website bezocht!, dat is een goed voorteken voor een vervolg. –>>>>>>>>>>>>Kijk voor foto’s rechts in het album –>>>>

Filmpjes bovenin op de website te vinden.

BZB was ook los, tijdens DFN 2008.

dfn4891Ook de BZB was lekker los in de gigantische festivaltent tijdens de 1e editie van Dialectpop festival Nederland afgelopen zaterdag 27 december 2008. De mannen hadden het naar de zin , en het optreden was VET, zeiden ze………….oke, een goed geluid en een goede show dus, mannen bedankt ook voor jullie bijdrage.

Foto’s in fotoalbum, kijk rechts >>>>>>>>>>>>>>>>>>

Zie ook de filmpjes van deze dag, op de toegevoegde pagina, filmpjes bovenin de pagina. Heb je ook een You tube link, mail ‘m dan naar dialectpop@zeelandnet.nl een we zetten deze op de website.

afbeelding-3561Rebzjie, beste hip-hop dialect-act 2008.

De reactie van Rebzjie is leuk om te lezen:

Hallo organisatie!

Met een ontzettend goed gevoel zijn wij gisteren terug gereden naar het zuiden des lands! We hebben gewonnen! Heel erg tof. Een kroontje op ons werk!  We zijn nu een goed jaar bezig en we gaan zowaar met de bokaal aan de haal! Te gek!  We willen even van de gelegenheid gebruik maken om de organisatie te bedanken. Fijn dat we op de eerste editie van jullie festival mochten optreden!  Het was allemaal erg netjes geregeld en het was de twee-uur-durende rit meer dan waard! We hopen dat het volgend jaar net zo’n succes wordt.

Dit is voor ons een kans om als een dialectgroep als wij ook eens buiten de regio wat naamsbekendheid te verwerven. 

Ook benieuwd naar morgen….en het weer!!

Wij zijn net zo benieuwd als julie, naar het programma, naar het weer, naar de gezelligheid, naar de mensen, naar de fans, naar de bands, maar vooral, naar alle dialecten en streektalen, verweven in popmuziek uit alle provincies…..slaap lekker….en rust zacht!

collagefoto1Laatste loodjes!, organisatie!

Morgen, 2e kerstdag, worden de zgn. “laatste loodjes” verzorgtd van de 1e editie van DFN. Wij wensen de bands alvast heel veel succes en speelplezier toe.

Prijsuitreikingen Dialect-act (s) van 2008.

21:55 uur vlak voor BZB in festivaltent, prijsuitreiking hip-hop.

01:15 uur, tussendoor Bestel mè, sporthal, prijsuitreiking bands.

Film opbouw Festivaltent.


 

Peter Beeker en Ongenode Gaste (L.) ook op Dialectpop Festival.


 

rawalpindi-busBusvervoer fans en bezoekers!.

Het organisatie van het busvervoer rondom het evenement van zaterdag 27 december 2008 a.s. is in volle gang. Van de volgende bands komt er in ieder geval een bus vol met fans: Kas Bendjen (Gelderland), Van Wieren (Friesland), Krom de Bende (Groningen) Pikkatrillaz en Vledder (Oost-Brabant) Dit is heel leuk nieuws. 5 bussen vol dus al!. Daarnaast zal de komende weken worden gewerkt aan een regioroute van bussen voor 3e kerstdag in de Provincie Zeeland zelf. Hou hiervoor de site in de gaten en de pagina “BUSVERVOER”.

Landelijke vermeldingen in Popmagazine van het Dialectpop Festival.

Ook op de website www.livexs.nl en in het popmagazine zelf wat op alle grote Nederlandse NS stations gratis te verkrijgen is, wordt binnenkort melding gemaakt van het Dialectpop Festival Nederland. Live XS is een gratis verkrijgbaar popmagazine gemaakt in intensieve samenwerking met 50 poppodia en 150 festivals in Nederland en België. Hierin opgenomen zijn de programma-gegevens en het aanbod wordt hiermee onder de aandacht gebracht van (potentiële) bezoekers.  Dat is weer een bijzondere bijkomstigheid voor 27 december a.s. Klik hier http://www.livexs.nl/media/livexs_december_2008.php voor de december-uitgave en kijk op pag 12/13, waar een advertentie van “ons” festival staat.

van-wieren2Vreemde bezoekers!!, uit Friesland.

Wie had dat gedacht, dat Henk en Greetje Terpstra (Marssum), Tina Kuipers (St. Jacobiparochie), Annette Cramer (Buitenpost), Klaasje de Jong (Ouwsterhaule), Jessica van der Leest (Sneek) en Nicole Zuethoff (Olst) allemaal naar het Dialectpop Festival gaan komen in Zeeland. Wij niet!, maar dan hebben wij nu nieuws voor u. Ze komen wel!. Helemaal uit Friesland, tesamen met de mannen van Van Wieren, en 43 andere fans. Kortom een hele bus vol. Mensen, hartstikke leuk, alvast heel veel plezier en nu maar hopen dat er geen elfstedentocht is op 27 december a.s……

grnd08boochjv1111

Graund uit Limburg heeft er zin in.

De band Graund uit Limburg heeft er zin in om een geweldig optreden af te leveren op het eerste Dialectpop Festival Nederland. Deze band geeft om 21:00 uur een spetterend optreden weg in de Topzaal ‘s-avonds. De mannen uit Limburg die al vele lokale hits hebben gemaakt staan ook vaak in de LIMBO top 100. Komt dat zien, dit mag je ook niet gaan missen.

poortdoeken2

Doeken popfestivalpoort gereed, voor installatie.

Straks als je naar het Dialectpop festival komt, ga je eerst door een festivalpoort, gevuld met doeken van het nieuwste festival van Nederland, kom het beleven, zaterdag 27 december in Heinkenszand. Lees ook alvast een klein stukje in de PZC, als vooraankondiging. Daarnaast zijn morgenochtend dinsdag 19 november om 11:15 uur, live op Omroep Zeeland Radio de voorbereidingen te beluisteren.

oscar01

Wie wordt beste dialect-act van 2008.

Nu de kaartverkoop, razendsnel loopt, is uiteraard iedereen benieuwd wie straks die leuke titel “dialect-act van 2008” gaat winnen. De winnaar krijgt in ieder geval een geldprijs van € 500,00 en een heuse foto-reportage, op een nader t.b.v. locatie en een mooi bronzen beeld.

Zorg dat je op tijd (rond 15:00 uur) in de Festivaltent bent om Syb van der Ploeg te bekijken met volledige band. Hij speelt ook nummers uit de glorietijd van De Kast.

De vakjury, publieksjury en organisatie zijn heel benieuwd!. Koop snel je kaarten voordat je er straks niet meer inkan.

Koop je Dialectpopkaarten voordat het te laat is!.

Ja ja, de eerste 400 kaarten zijn al verkocht voor het festival op 3e kerstdag, (27 december) dus wij zouden zeggen, zo snel, als je kunt, bestel ze nu, voordat het te laat is!, want er kunnen maar maximaal zo’n 3.500 mensen dit spektakel mee gaan maken in Heinkenszand, met echt de allerleukste bands van Nederland, en alles in dialect!. Het nieuws is dit: SLA SNEL TOE EN KOOP JE DIALECTPOPKAARTEN NU (als de wiedeweerga, rap en allé è eel snel eeh, opschiete mi bestellen, ).

Je weet immers zoals BZB zegt; van inzet komt uitzet komt afzet, maar van uitstel komt afstel (of thuis op het bankstel, daar moet ik vanaf wezen). Enniewee, de voorverkoop loopt boven verwachting goed en we willen niet dat jij (ja JIJ!) naast de pot pist. We hebben je echt hoog zitten, dat weet je! En ons geweten zou gewoon pas echt zuiver zijn als ik weet dat je je tickets in de pocket hebt. Dus doe jezelf – en ons- een lol en ga naar www.dialectpopnederland.nl en naar www.easyticket.nl om je te verzekeren van je kaarten!  Vol = Vol, is dat zo!, ja dat is in dit geval zeker zo!, Spaar dan ook al je spaargeld op, om er op 3e kerstdag lekker in te vliegen, dans, lach en bewonder en beleef alle spreektalen van Nederland, met de allerleukste feestbands van Nederland. Zorg dat je met de kerst onder de boom, nieuwe dansslippers krijgt en doe ze aan, misschien win je er deze dag nog een leuke prijs mee!.

Afijn, gewoon lachen die dag, je petje en shirtje (borstrok aan!) en genieten deze dag, oh ja en zwaaien naar de camera’s als ze langskommen.  

De poster van het festival 2008 is gereed.

11 oktober, Festivaltent Dialectpop gereed. 

De festivaltent die straks in Heinkenszand staat, is nu te gast op Festyland, een festival waar BZB de boel geheel op de kop gaat zetten, 3 dagen lang, komend weekend. Jongens veel succes en wij zien jullie 27 december in Zeeland.

3 oktober, Dialectpop ook op Hyves. 

Kijk snel ook op: http://dialectpop.hyves.nl/ en wordt lid.    

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s