Jury en reglement

Jurybeoordeling Dialectband (act) van het jaar.

 1. Alle bands worden beoordeeld door zowel een publieksjury als een vakjury, bestaande uit artiesten die hun sporen inmiddels in de professionele popmuziekwereld hebben verdiend. De publieksjury bestaat enerzijds uit de luisteraars van de regionale omroepen en anderzijds door het publiek wat aanwezig is op het eindfestival. De namen van de mensen in de vakjury worden nog niet vrijgegeven. Deze namen worden in de loop van het jaar wel bekend.
 2. Op de datum van het eindfestival zal de winnaar worden bekend gemaakt. De winnaar krijgt een geldprijs van € 500,00 incl. een fotosessie t.w.v. € 250,00 op een nader te bepalen plaats en krijgt tevens een heuse bokaal. Daarnaast zal de organisatie geheel Nederland informeren over de winnaar, wat betekent dat de band in kwestie veel landelijke aandacht zal gaan krijgen.
 3. Uit de meer dan 120 inzendingen is een selectie gemaakt door de jury welke gekoppeld is aan de organisatie van het festival.

  Het is de bedoeling dat de uiteindelijke winnaar wordt gekozen op basis van een publieksjury (25%), een jury vanuit de organisatie (25%) en een vakjury (50%).

  Coaching van deze band zal via een nader af te spreken traject tot de mogelijkheden behoren.

Reglement.

De organisatie, Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten, vraagt van alle deelnemende bands een bio, foto’s, logo en een technische rider/stageplan. De bio, logo en foto’s (liefst digitaal, minimaal 150 kB) worden eventueel gebruikt voor de media ter promotie van de voorrondes en op deze website.

De bio, logo, foto’s en technische rider/stageplan kunnen tegelijk met het inschrijfformulier worden gezonden naar: dialectpop@zeelandnet.nl

of per post naar:
Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten
T.a.v. de heer K. Wondergem
Julianastraat 13
4451 BS Heinkenszand.

De deelnemende bands gaan akkoord met volgende bepalingen:
Alle deelnemende bands spelen 50 minuten.

De deelnemende bands krijgen allemaal 50 minuten de tijd voor op- en afbouw en line-check, die plaats vindt vlak voor het optreden. Om de middag en avond strak en vlekkeloos te laten verlopen, verzoekt de organisatie de deelnemende bands minimaal 1,5 uur voor aanvang van hun optreden compleet en gereed aanwezig te staan naast of achter het podium. Er wordt gewerkt met 3 podia (1 podium in de foyer/bargedeelte, capaciteit 500 personen), en 1 podium in de Topzaal (capaciteit 1.000 personen) en 1 podium in de Sporthal. (capaciteit 3.000 personen) In de jeugdsoos is er ruimte om films/documentaires van bekende dialectbands te zien.

Alle geluids- en beeldregistraties die worden gemaakt tijdens het landelijk dialectpopfestival blijven eigendom van Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten en mogen in overleg en na goedkeuring van de directie vrij gebruikt worden, met bronvermelding.

Alle deelnemende bands spelen over dezelfde PA-installatie (s), met dezelfde technici verzorgd door Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten. (eindmixer i.o. mogelijk)

Iedereen speelt zoveels als mogelijk over de beschikbare aanwezige backline,
Bij binnenkomst dienen de deelnemende bandleden zich te melden bij de organisatie en ontvangen dan een backstage-pas. (bandje) Alleen de deelnemende bandleden hebben op vertoon van hun backstage-pas gratis toegang en mogen in de afgesloten kleedruimte. (kleedruimten in congrescentrum) Verschillende kleedruimten worden door verschillende bands gebruikt.

De organisatie tracht minimaal 14 dagen voor het optreden het tijdstip van optreden en verdere details door te geven aan de contactpersonen van de deelnemende bands.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor schade aan/ diefstal van uw eigendommen.

Aldus opgesteld,

2 juli 2008.

Advertentie

Een gedachte over “Jury en reglement

 1. Hallo,

  Ik heb elke maandagavond en woensdagmorgen bij ACCENT FM een radioprogramma over het dialecten en streektalen.

  Streektaal Xtra.

  In het uur tussen 19.00 en 20.00 uur besteden we aandacht aan de wat HARDERE kant van de Streektaalmuziek zoals, hardrock, rock, pop, blues, punk, jump, hiphop, enz…
  Maak jezelf deze muziek, laat het me weten en we besteden er aandacht aan.
  Als je muziek opstuurt (CD of DVD) dan zullen we die draaien en je bellen of je uitnodigen om in de studio te komen vertellen over de muziek, band enz…
  Weet je andere bands, artiesten die deze muziek maken, vertel het hun en aan mij zodat we contact kunnen opnemen want er wordt veel te weinig aandacht op de radio aan deze muziek geschonken en daar willen we verandering in brengen.
  Mail naar Bernardusnijkamp@online.nl of B.Nijkamp@accentfm.nl

  Of bel naar 06-12678253 06-12678253 .

  Op de maandag tussen 20.00 en 22.00 uur
  En op de woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur; Streektaal.

  In dit programma draaien we muziek en cabaret in het dialect of streektaal.
  We besteden ook aandacht aan boeken, gedichten, Bijbelverhalen, uitvoeringen, optredens, lezingen, tentoonstellingen en alles wat met dialect of streektalen te maken heeft.

  Als je muziek opstuurt (CD of DVD) dan zullen we die draaien en je bellen of je uitnodigen om in de studio te komen vertellen over de muziek, band enz…

  Ook hebben we regelmatig artiesten, bands, schrijvers, vertellers, enz. in de studio.

  We zouden u dan ook eens willen uitnodigen om in de studio te komen om wat te vertellen.

  Weet u iets dat ons verder kan helpen, (nieuwe Cd’s, DVD’s, optredens, kerkdiensten, toneel, lezingen, boeken, nieuwe artiesten, enz) wilt u dan zo vriendelijk zijn om dat door te geven aan Bernardusnijkamp@online.nl of B.Nijkamp@accentfm.nl of 06-12678253 06-12678253 .

  Alvast hartelijke dank voor uw medewerking,
  Ben Nijkamp
  Het Egbertink 108
  7582 DH Losser
  06-12678253 06-12678253

  We hebben een nieuwe website (www.accentfm.nl) en daarop kun je het programma Streektaal live beluisteren.
  Ook kun je het nog een terugluisteren en zelfs downloaden zodat je het nog vaker kunt terugluisteren.

  Accent FM is de Lokale omroep voor Losser, Overdinkel en Glane op de FM 106.2 MHz.
  In Oldenzaal, Beuningen en de Lutte op de FM 107.4 MHz.
  En ver daarbuiten te beluisteren.
  En op de kabel op 104.1 in de gemeentes Losser en Oldenzaal in Twente.
  Via Internet op http://www.accentfm.nl.

  KIJK OOK EENS OP:
  http://www.streektaalzang.nl
  met streektaalmuziek uit heel Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s